BANGKOK & PHUKET 20&27 OCAK 2018

24 Ocak 2018, Çarşamba
Kategori:

Her nekadar Balkanlardan soğuk hava ülkemize giriş yapmasada mevsim soğuklarından siz değerli misafirlerimizi alarak muhteşem üçlü deniz, kum ve güneş ile buluşturuyoruz. Her sömestri tatilinde...

Bangkok, Güneydoğu Asya ülkesi Tayland’ın en kalabalık şehri ve başkentidir. Şehir, Tayland’ın ortasında bulunan ve en önemli nehirlerinden olan Chao Phraya Nehri’nin etrafına kurulmuştur ve nüfusu 8 milyonun üzerindedir. Ülkenin, iş, finans, sanat, eğlence ve moda merkezi olan Bangkok’ta tarihi bölgelerin yanı sıra gece hayatının ve modernizmin hâkim olduğu bölgeler de bulunmaktadır. Bangkok’un tarihi 15. yüzyılın erken dönemlerine kadar dayanmaktadır. Nehrin ağzında konumlanmasından dolayı şehir her dönem stratejik olarak öneme sahip olmuştur. Günümüzde ise, alışveriş merkezleriBudist tapınaklarımüzeleri ile birbirinden farklı özellikleri bünyesinde barındıran bir şehirdir.Her yıl pirinç ekimi döneminde kutlanan Pirinç Sezonunun Başlatılması Seremonisi, önemli bir pirinç üreticisi olan Taylan’da mayıs ayında gerçekleşmektedir. Seremoniye kral veya prens de katılmaktadır. İki yılda bir, şubat ve nisan ayları arasında düzenlenen Uçurtma Festivali, Sanam Luang ve Lumphini Park’ta renkli bir gökyüzü manzarasına sahne olmaktadır. Renkli ve hareketli bir deneyim yaşamak üzere uluslararası düzeyde gerçekleşen bu festival takip edilebilir. 

Bangkok Hava Durumu

Bangkok’ta, Güney Asya muson iklimi etkisi altında, tropikal savan iklimi hâkimdir. Şehirde sıcakyağışlı ve soğuk olarak üç dönem yaşanmaktadır. Yıl boyunca sıcaklıklar yüksek seviyelerde seyretmektedir. Ocak ayında en düşük sıcaklık ortalaması 22 derecenisan ayında en yüksek sıcaklık ortalaması ise yaklaşık 35 derecedir. Mayıs ortasında Güney Asya’dan esen muson rüzgârları ise şehirde yağmurlu dönemi başlatmaktadır.

Yağışlar ekime kadar sürmektedir fakat hayatı olumsuz etkileyecek derecede yağışlar eylül ve ekim aylarında görülmektedir. Diğer aylardaki yağışlar ise öğleden sonra kısa sürelidir. Ortalama 334 milimetre yağışın ölçüldüğü eylül ayı, yılın en yağış görülen ayıdır. Yaz ayları genelde yağışsız geçmektedir. Fakat bu dönemde bazen yaz fırtınaları görülebilmektedir. Yıllık ortalama nem oranı ise yüzde 73 ile yüksek seviyelerde sayılabilir. Bangkok’u ziyaret etmek için kasım ve şubat ayları arası tercih edilebilir. Bu dönemde yağışlar az görülmekte, nem ve sıcaklık ise rahatsız edici seviyelere ulaşmamaktadır.

Bangkok’ta Görülecek Yerler

Güneydoğu Asya’nın en büyük müzesi Bangkok National Museum, Tayland’ın her döneminden eserlerin sergilendiği, büyük bir koleksiyona sahiptir. Eşsiz Tayland sanatının ve desenlerinin görülebileceği müze Tayland estetiğini tanımak üzere ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında sayılabilir.

Jim Thompson Evi, geleneksel Tay evi mimarisinin ve eşsiz sanatının görülebileceği bir yerdir. Tay ipeğinin dünya çapında tanınmasında büyük etkisi olan iş adamı ve maceracı Jim Thompson’ın evi günümüzde müze olarak hizmet vermektedir.

Çin Mahallesi’nde bulunan Wat Traimit Altın Buda Tapınağı (Temple of the Golden Buddha), içinde 700 yaşında, 3,5 metre boyunda ve 5,5 ton ağırlığında saf altından yapılmış göz kamaştırıcı Buda heykeli bulunan bir tapınak olması açısından tarihi öneme sahip tapınaklardan biridir.