Endülüs’e ne zaman gidilir?

21 Haziran 2017, Çarşamba
Kategori:

İspanya gezisi nereden başlar sorusuna yanıt bulmak isterseniz ilk tercihiniz güney bölgesinde ki Endülüs olmalıdır. Avrupa’nın en büyük kültürel ve tarihi zenginliğine şahit olacağınız Endülüs, eşsiz bir güzelliği önünüze koyacaktır. Afrika ve Avrupa’nın en yakın noktası konumunda ki Endülüs, tarih boyunca iki kıtanın birleşimini sağlamıştır. Her ne kadar bu topraklarda medeniyetin tohumları Fenikeliler tarafından atılmışsa da özellikle İslam eserleriyle medeniyet adeta canlılık bulmuş ve muhteşem bir güzelliğe bürünmüştür. Endülüs’te aynı anda Avrupalı kavimler, İspanyollar, Müslümanlar ve Yahudiler yaşamıştır. Her medeniyet ve din, kendine has bir eser bırakmıştır bu şehre. Kısacası kağıt üzerinde birbirinden çok uzakta olan coğrafyalar, Endülüs Turları ile tüm detayları öğrenebilirsiniz.

Endülüs bölgesini ziyaret etmek istiyorsanız ilk durağınız Granada olmalıdır. Endülüs’te ki İslam varlığının zirvesinde yer alan Granada, aynı zaman da El Hamra sarayının da gölgesindedir. Kentte ki Müslüman hükmü, Avrupa’nın muhteşem gelişmesine katkı sağlamıştır. İslam egemenliği boyunca Avrupa’nın önemli kentlerinden birisi olan bu şehir, dönemin de en büyük bilim merkezlerinden sayılmaktadır. Granada’da görmeniz gereken yegane eser El Hamra sarayı olacaktır. 1238 yılında yapılan saray bahçeleriyle, havuzlarıyla oldukça şaşalı bir konuma sahip. Granada’da gezerken dar labirentli sokakların keyfine varabilir, El Hamra sarayının muhteşemliğine el uzatabilir ve sokak müzisyenleri ile harika zaman geçirebilirsiniz.

Sevilla’yı gezin;

Bölgeye uğrarken ikinci durak Sevilla olacaktır. Endülüs’ün keyfini çıkarıp El Hamra sarayını gördükten sonra Sevilla, mutlaka gezilmesi gereken İspanyol şehirleri arasında yer alır. Sevilla’da en çok hoşunuza gidecek olan etkinlik Flamenko şovları olacaktır. Flamenko müzesinde yer alan şovlarda apayrı bir güzelliği görerek şahit olabilirsiniz. La Giralda adı verilen ve günümüzde kilise olarak kullanıldığı sanılan bu bina, aslında gerçekte cami olarak hizmet vermekte idi. Sevilla’dan geri çekilmek zorunda kalan Müslümanlar bu camiyi geride unutmayın bir benzerini Marakeş’te inşa etmiştir.

Cordoba’yı görün;

Endülüs bölgesinde görülmesi gereken bir diğer yer ise Cordoba’dır. Eski kent duvarlarının içerisinde ki daracık sokaklarda yapacağınız yürüyüş tüm güzelliğiyle sizi bekliyor olacak. Burada görülmesi gereken en güzel yer Kurtuba Camii’dir. Yani La Mezquita. Yine bu yapıda Müslüman bir eser olmasına rağmen camiden katedrale dönüştürülmüştür. Burayı mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz.

Şarap sevenler için;

Endülüs bölgesi şarap sevenler için ideal bir noktadır. Cadiz’e varmadan uğrayacağınız Jerez de la Frontera şehrinde bağ evini ziyaret edebilir, müzeyi gezebilir ve şarapların tadına bakabilirsiniz. Burada yapacağınız gezinti ile şarap üzerine tüm bilgileri öğrenebileceksiniz.

Cadiz’in keyfini çıkarın

Endülüs bölgesinin deniz kenarında yer alan Cadiz şehri, muhteşem deneyimler yaşamanıza imkan tanıyacaktır. Cadiz, Avrupa’nın en eski şehridir. Mitolojik inanışlara göre de burasını herkül kurmuştur. Adım başı tarihi eserle karşılaşacağınız bu şehirde tarihi binalar, sokaklar, muhteşem yapılar ile Roma imparatorluğunun izlerini her yerde görebilirsiniz.

Ronda şehrinde düyaya dalın

Ronda, ispanyanın en güzel şehri olarak gösteriliyor. Tarifa ve Cebelitarık üzerinden 2 saatlik yolculuk ile ulaşabileceğiniz Ronda, kayaların üzerinde duran beyaz şirin evleri, muhteşem doğası, derin kanyonu ile görenleri büyülüyor. Ronda aynı zamanda bu bölgede yaşayan Arapların son kalelerinden biri olarak bilinmekte.  Şehri El Tajo kanyonu ikiye bölüyor. Ronda katedrali, Casa Del Rey Moro, Arap banyoları görülebilecek alanlar. Ronda, boğa güreşlerini izleyebileceğiniz mükemmel bir yerdir. Her ne kadar boğa güreşlerini tasvip etmesek de bu organizasyonlara katılabilir ve matadorlar müzesini ziyaret edebilirsiniz.

Fırsatları değerlendirin;

Endülüs bölgesi İspanya’nın en güzel şehirlerini barındırıyor. Avrupa’nın kültürel anlamda ki beşiği olan Endülüs, gezmekle bitirilmeyecek tarihi eserlere, dünyanın saygı ile yaklaştığı El Hamra sarayına, muhteşem deneyimler sunacak farklılıklara ve adım başı tarihi esere sahip. Sizin için ideal olan bu bölgeyi sonuna kadar gezmek ve hissetmek olacaktır. Yurt dışı turlar arasından en çok tercih edilen Endülüs turları için belki de şimdi en güzel zamandır